top of page

“LA FEINA DE BUSCAR FEINA”

  • mariapuntiboix
  • 18 mar 2016
  • 2 Min. de lectura

Avui 18 de març del 2016, a segona hora del matí, la directora, Fina Soler, ens ha fet una xerrada teòrica de la feina de buscar feina. Un tema que actualment preocupa a molta gent.


He iniciat la xerrada tractant el tema en general, la feina. Tothom treballa per obtenir una renda que volem que tingui una continuïtat i un contracte, la qual ens permet viure i tenir autonomies.És important que la feina ens agradi ja que hi dediquem una gran paret de la nostre vida, cal que ens sentim valorats i que soms útils per la societat. En el món laboral l’oferta i la demanda són qui regeixen aquest. L’oferta és genera quan les empreses/organitzacions necessiten treballadors, a continuació hi ha tot un seguit de persones que tenen una demanda, és a dir, la gent que s’ofereix a realitzar aquesta feina.


Ens ha diferenciat les idees de empresa/organització públiques (exemple: estat, generalitat, ajuntament...són les que la renda la paguen tots els ciutadans) en canvi les privades (exemple: Nestlé, la renda la paga la mateixa empresa privada i escull ella el que ofereix als treballadors)


Per últim ha parlat de les diverses formes de buscar feina, cosa que em de saber fer, ja que hi ha molta gent que no troba feina perquè no sap buscar-la correctament. La Fina ens ha explicat que hi ha diferents pàgines on oferir el nostre currículum i esperar respostes i ofertes. Les podem utilitzar fins i tot per trobar feina durant l’estiu. Les xarxes socials cada cop agafen més importància en aquest camp, i que sobretot s’ha de vigilar què es penja sobre un mateix, ja que pot ser decisiu alhora de ser l’elegit.


Per trobar feina cal tenir un perfil “atractiu”, una formació, unes aptituds que captivin al empresari. L’empresa escull el millor candidat, per tant el candidat s’ha de saber diferenciar dels altres. Tot candidat ha de tenir una canta de presentació on ha de mostrar interès per la feina escollida, demostrar que està informat d’aquella empresa, ensabonar però no massa! També ha de tenir un currículum on es dona a conèixer, es fa visible en un document estructurat i formal. Seguidament l’empresari farà una selecció i unes entrevistes on avaluarà els candidats.


 
 
 

Comments


POSTS RECIENTES:
BÚSQUEDA POR TAGS:

© 2023 por NÓMADA EN EL CAMINO. Creado con Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round
bottom of page